Kiselost organizma vodi prema bolesti

Acidoza i toksemija – uzrok bolesti

Gotovo svi otrovi u tijelu imaju oblik kiselina stoga je osnova svakog detoksikacijskog programa  upravo izbacivanje viška kiseline iz krvi, limfe i ostalih tjelesnih tekućina.

Kako bi razumjeli važnost njihovog izbacivanja iz tijela dobro je pojasniti neke osnovne pojmove. pH predstavlja mjeru za alkalitet i aciditet odnosno za lužnatost i kiselost neke otopine. Mjeri se na ljestvici od 0 – 14. Neutralno se označava brojem 7, a sve ispod broja 7 označava se kao kiselo okruženje, dok je lužnato sve od 7 do 14.

Što je PH vrijednost ispod 7 veća, to je tijelo više u stanju autotoksemije

Tijelo je pod neprestanim naporom u nastojanju da održi acido-baznu ravnotežu. Kada je ravnoteža tijela poremećena, iz bilo kojeg razloga, javljaju se mnoge zdravstvene tegobe. Pretjerana kiselost također prisiljava tijelo da posuđuje minerale (kalcij, natrij, kalij i magnezij ) iz vitalnih organa i kostiju, kako bi neutraliziralo kiselost i sigurno ju otklonilo iz tijela.

Ljudska krv je uvijek blago alkalna/lužnata (7,365) što predstavlja idealno okruženje u kojem mikroorganizmi ostaju u simbiotskom skladu s tijelom. Kako nam je krv jedini prijenosnik hranjivih tvari do svih organa ne smije se dopustiti njen pomak na ljestvici ni u kojem smjeru jer tada dolazi do posljedica koje se odražavaju na zdravlje.

Kad u organizmu prevladava toksično okruženje ono dovodi do slabije cirkulacije, manjka kisika i hranjivih tvari uslijed čega se proizvodi metabolički otpad kojeg tijelo uredno skladišti ako mu se ne omogući da ga eliminira. Tijekom tog procesa dolazi do pretvaranja pH organizma iz alkalnog u kiselo stanje te nastaje acidoza gdje korisni mikroorganizmi odumiru, dok se drugi kojima odgovara kiselo stanje razmnožavaju i mutiraju i tako polagano stvaraju bolest.

Nakon što crijeva postanu neprirodno kisela, pokušavaju se zaštiti izlučivanjem glikoproteina koji se talože duž čitave stijenke crijeva stvarajući prekomjerne količine sluzi koja se s vremenom pretvaraju u gumatoznu masu. Kada crijeva postanu zatrovana, krv također postaje zasićena toksinima, a budući da se krvlju prenose nužne hranjive tvari  organima u tijelu, toksini odlaze i u jetru. Nakon niza godina otpuštanja otrova  iz crijeva u organizam, jetra postaje preopterećena i akumulirani toksini odlaze u ostale dijelove organizma. Činjenica je da sve bolesti dolaze iz istog korijena… previše kiselog otpada u tijelu.

 

Alkalizacija je proces uravnoteženja pH vrijednosti, a može se postići samo promjenom okoliša u tijelu.

Promjena životnih navika i uzimanje namirnica koje daju potrebnu lužnatost pomaže se organizmu u oslobađanju od kiselina i potiče proces u kojem se tijelo prirodno vraća u acido-baznu ravnotežu. Tada potencijalno štetni napadači odnosno mikroorganizmi koji su mutirali i stvaraju bolest više neće imati izbora te se prednost za rast daje korisnim mikroorganizmima. Nakon određenog vremena organizam će se dovesti u acido-baznu ravnotežu.

Obrok s do 25% kiselih namirnica i 75% lužnatih bio bi idealan za održavanje acido-bazne ravnoteže. Dok kod osoba koje već imaju oštećenja organizma, omjer kiselih namirnica trebao bi biti manji. U takvom okruženju metabolizam može pravilno funkcionirati i stvarati uvjete za oporavak od bolesti.

Za svaku bolest koju danas poznajemo, a ima ih mnogo  – cilj izlječenja leži u uklanjanju uzroka. Današnjim životnim stilom ljudi svakodnevno u organizam unose velike količine toksina te nema riječi kojima bi se moglo opisati važnost njihovog izbacivanja iz tijela.

S obzirom na životni stil modernog čovjeka toksemija na tjelesnoj, ali i duhovnoj razini je vodeći uzrok mnogobrojnih oboljenja stanovništva na Zemlji.

 

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.