Ciklus obnove ili sudar vremena i životnih navika?

 

Tokom ljeta često se i previše isrpimo, teže nam pada povratak na posao i predjesensko vrijeme često rezultira padom imuniteta. Osjećaji poput manjka energije, bezvoljnosti, uspavanosti u ovo vrijeme vjerojatno vam ne predstavljaju nepoznanicu, a važno je znati da predstavljaju prve znakove opterećenja i povećane toksičnosti.

Svako godišnje doba je protkano šarenilom boja, dok zasigurno, složit ćete se, jesen zauzima prvo mjesto. Majka Priroda se pobrinula da nam svima ovo bogato godišnje doba posluži za povratak energije i pripremu za zimsko razdoblje. Pa tako, nadolazeća jesenska bajka pruža mnogo prednosti u korist zdravlja. Kako biste povratili snagu i pripremili organizam za zimu, dobro je na vrijeme planirati jesenski detox.

Čišćenje organizma pomaže prevenciji bolesti i održavanja zdravlja organizma.

Poznato je da veliki broj tvari koje nastaju tijekom metabolizma u našim stanicama zapravo predstavljaju značajnu štetu za naše zdravlje. Prehranom unosimo određene količine hranjivih sastojaka, ali i neželjene tvari (toksine) koje u hranu mogu dospjeti na različite načine. Nisu niti svi toksini jednako štetni po zdravlje, ovisno o tome koliko dugo se talože u organizmu i u kojoj su koncentraciji uneseni, a unijeti se mogu na razne načine; hranom, vodom, disanjem i kroz kožu.

Užurbani životni stil, konstantna utrka s vremenom i dnevnim obavezama, stres na poslu, tehnologija, zagađenje okoliša, pušenje, lijekovi, GMO hrana na različite načine mogu utjecati na preopterećenje cjelog organizma što rezultira velikim porastom suvremenih poremećaja (alergije, zloćudne bolesti, kroničan umor, bolesti dišnog i probavnog sustava, bolesti kostiju i živčanog sustava…).

Unatoč svim opterećenjima suvremenog načina života, svaki organizam koristi svoju prirodnu inteligenciju za čišćenje kroz rad bubrega, jetre, crijeva, limfe, znojenja kroz kožu, no s jednom razlikom – toksini se više ne izlučuju u dovoljnoj količini radi stalnog udara izvana i slabljenja mehanizma za čišćenje iznutra. Ako k tome dodamo i smanjenu funkciju organa do koje s godinama dolazi, jasno je da organizam postaje preopterećen i da će u nekom trenutku sudar genetike, vremena i životnih navikama proizvesti neku vrstu eksplozije.

Vrijeme je da uvedete cikluse obnove, očistite organizam, ojačate imunitet i spremno dočekate zimu. U duhu prirodnog ciklusa obnove želimo vam obilje zdravlja!

Saznajte više o Kako i zašto provoditi detoksikaciju kroz cikluse  godišnjih doba

2 misli o “Ciklus obnove ili sudar vremena i životnih navika?

  1. Dario, dali ima nešto istine u tome, teško je dati odgovor.
   Međutim, sigurno je da je artičoka svojim pojavom na ovoj planeti doprinjela jako puno, tj. imala je važnu ulogu u ljudskoj povijesti.
   Američki Indijanci su prvi prepoznali njene dobrobiti i blagodati (jeruzalemska artičoka). “Velikim otkrivanjem Amerike” to je vidio i francuski istraživač S. de Champlain koji ju je donio u Europu gdje započinje njen uzgoj i širenje. Puno je dokaza da je artičoka uistinu visoko vrijedna biljka te ponovno zauzima mjesto koje joj pripada.
   Veliki je borac u mršavljenju, detoksikaciji organizma i pomoć u mnogim drugim stanjima. Pitanje je samo; “Dali artičoka kao artičoka ili artičoka u bočici?”

   Sviđa mi se

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.