Prepoznajte početne simptome čišćenja organizma

Prisjetite se kako izgleda vaš dom za vrijeme dok radite generalno čišćenje? Pravi nered, razbacani papiri i odjeća, poluotvorene ladice i prašina…tek kad sve dovedete u red osjeća se mir, zadovoljstvo i svježina u prostoru. Slično se događa i s organizmom dok prolazi kroz proces čišćenja ili detoksikacijuKad se pojave prvi simptomi u procesu detoksikacije oni su rezultat svega što se u tijelu nakupilo, svi viškovi, a predstavljaju siguran znak da je proces čišćenja potaknut kao i dovođenje tijela u ravnotežu.

Simptomi do kojih može doći za vrijeme detoksikacije nazivaju se još i kriza čišćenja ili kriza ozdravljenja, a pojavljuju se kada dođe do većeg odumiranja štetnih mikroorganizama kao što je slučaj kod candide, jače toksičnosti organizma i kada se pokrenu procesi čišćenja. Kriza se snažnije osjeća što je veća toksičnost tijela. Imajte strpljenja sa svojim tijelom onako kako je ono bilo strpljivo s vama dok ste u njega unosili nezdravu hranu, previše alkohola, opterećivali ga manjkom sna…,a ono je i dalje vršilo sve svoje funkcije.

Bez obzira koliko snažna kriza bila, stanje je privremeno, a ne traje duže od četiri do pet dana kad nastupa olakšanje te nestaju simptomi. Sve je to dio puta koji vodi boljem zdravlju i kvaliteti života. Ako osjećate reakciju presnažno, olakšajte si kraćom pauzom, a zatim nastavite kad se budete osjećali spremni. Također ako pijete destiliranu vodu u fazi pauze smanjite unos jer djeluje kao otapalo, što znači da može dodatno opteretiti ionako opterećen sustav za čišćenje.

Prvi dan bilo kojeg načina detoksikacije moguće su blaže glavobolje, međutim ako u početku čišćenja osjećate mučninu, to znači da se u organizmu skupilo dosta toksina. Detoksikacijska reakcija može se pojaviti i u obliku umora i loše koncentracije, a također kao i svi ostali simptomi javljaju se kao rezultat oslobađanja toksina iz organizma. Umor, groznica, kašalj, neugodan zadah, prekomjerno znojenje, učestalo mokrenje, problemi s kožom, neobičan i intenzivan miris tijela, proljev ili zatvor (kod posta), razdražljivost, poremećaj sna – sve su to samo simptomi kao reakcija na čišćenje. Nakon samo nekoliko dana slijede pravi rezultati učinka detoksikacije te se počinje opažati poboljšana mentalna bistrina, povećanje energije i svjež izgled.

Prednosti detoksikacije su mnogobrojne, a kada ih počnete osjećati one će vas potaknuti da zaboravite na kratkoročne zapreke i više se posvetite dugoročnoj brizi za svoje zdravlje.

Saznajte više o holističkoj detoksikaciji

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.