Kako pomoću informoterpije pokrenuti stanično čišćenje?

Kvantna informoterapija je grana kvantne medicine i bioinformatike koji istražuju međustaničnu komunikaciju i procese unutar stanica.

Razvojem kompjuterske tehnologije nastala je posebna grupa dijagnostičkih uređaja koje nisu zanemarile vrijednosti koju pruža drevna medicina, a koje udružujući snage imaju mogućnost očitavanja stanja čitavog organizma svih čovjekovih organa i organskih sustava.

Osnovne postavke informoterapije definirao je 1989. god. dr. sci. Zinovij Skripnjuk u znanstveno istraživačkom institutu za integrativnu i negentropijsku medicinu u Kijevu. Dokazao je međustaničnu komunikaciju signalima koji predstavljaju stanične jezike. Stanični jezik može biti „pisani“ – omogućen staničnom sintezom tvari, ili „govorni“ – omogućen elektromagnetskim valovima. Čovjekovo zdravlje ovisi o uređenosti sustavnih procesa komunikacije, razmjeni informacija i stanju stanične negentropije. Što su ti sustavi usuglašeniji, bolje regulirani i u skladu sa okolnim utjecajima, to je zdravlje bolje. Ono što je ključno i što omogućuje dijagnostiku i terapiju je – informacija, poruka koja stanicama daje „instrukcije“ kako da ponovno urede procese metabolizma.

Istraživanja su do danas pokazala zapanjujuće mehanizme nastanka bolesti. Smatra se kako bolest nastaje kao poremećaj u složenom elektro-biokemijskom procesu, odnosno narušavanja neophodnog metaboličkog balansa ili još jednostavnije poremećajem u razmjeni informacija.

Čovjek je biće od krvi i mesa, no na staničnom nivou on je puno više od toga. Organizam je do te mjere uređen da predstavlja savršen elektronski sistem. Taj sistem prima informaciju iz nama svima poznatog vanjskog svijeta. Obzirom na današnje vanjske faktore tj. kanale kojima primamo informacije, a koji su u stalnoj i direktnoj vezi sa čovjekom (hrana, često narušeni međuljudski odnosi, nedostatak sna i kretanja, stresom ispunjen život i sl.) čini se da je svatko od nas na udaru, što dovodi do zaključka kako je linija između zdravlja i bolesti tanja nego što smo mislili.

dijagnostika funkcionalnog stanja organadijagnostika funkc. stanja organizma 

U Origo Centru možete  zatražiti  dijagnostiku funkcionalnog stanja organizma, i dobiti uvid koliko su informacije koje je organizam godinama zapisivao, utjecale na Vaše zdravstveno stanje.

Mnogi često smatraju da su uzroci bolesti isključivo vanjski faktori, no to nije potpuno točno. Vanjski faktori ne bi imali toliki utjecaj i njihova poruka čovjeku ne bi bila toliko glasna da sustav osobe ne zapisuje sve „traume“ koje je prošao kroz dulji vremenski period. Taj tzv. „zapis trauma“ koje je organizam vrlo sposoban pamtiti sa vremenom čini mrežu informacija koja kada postane pretjesna za daljnje zapisivanje, aktivira „kotač“ koji se teško zaustavlja – rezultat je poremećaj biokemijskih procesa što se ogleda u metaboličkim poremećajima u tkivu, te naposljetku nastaje bolest. Tada većini ljudi kada ih stanje natjera zastati, postaje jasno što čitaju – zapise koje su godinama sami stvarali. Održavanje zdravlja za vrijeme dok ga imamo najbolji je način za sprječavanje neželjenih stanja.

Kao što je svemir veliko prostranstvo i dom mnogim zvjezdama i planetima, slično možemo usporediti i savršenstvo ljudskog organizma. Milijuni stanica se nalazi u našem tijelu i sve su neprestano u stanju promjene i kretanja. Svaka stanica je usko „specijalizirana“ za točno određene zadatke te tako zajednički čine integriranu cjelinu, a svaka od stanica uz tvari iz krvi i energiju prima i informaciju.

Sve stanice međusobno komuniciraju baš poput nas ljudi. Stanica ima nekoliko svojih jezika. Jedan od tih jezika je jezik molekule DNK, RNK i bjelančevine, koje uz pomoć tvari prenose i pamte informacije. Odnosno, nositelj informacije DNK, RNK i bjelančevine je tvar. No, prenositi informaciju moguće je i uz pomoć energije elektromagnetskog polja, odnosno električnih impulsa.

Uređaj otkriva način rada stanice, bilo da je u opterećenom stanju (hiperfunkciji) ili oslabljenom stanju (hipofunkcija), on zapravo prevodi sa našeg jezika na tzv. jezik membrane stanice.

Primjena informoterapije temelji se na dokazima da se utjecajem frekvencija, stanice mogu potaknuti da obnove komunikaciju i unutarnje frekvencije što znači da se postiže homeostaza i ozdravljenje. U organizmu se nalaze tri sustava koji obrađuju informacije, a to su endokrini, živčani i imunološki sustav. Slobodno možemo reći kako su ti sustavi u usporedbi sa drugim organima i sustavima posebno „društveni“.

Ovakvim detaljnim i neinvazivnim informodijagnostičkim pregledom dobiva se jasna slika, organa i organskih sustava na staničnoj razini.

Informoterapija se provodi nakon informodijagnostike (elektoakupunkturne dijagnostike metodom dr. Volla) pomoću mikroprocesora koji predstavljaju izvor informacija, na temelju čega se određuje stupanj korekcije i način djelovanja na pojedine kanale i točke. U terapijskom djelu važno je dati informaciju koja organizmu tj. stanici nedostaje. U mikrogeneratorima su pohranjene frekvencije zdravih matičnih stanica koje se uređajem šalju kao „instrukcije“ oštećenim stanicama.

Informoterapija je oblik terapije koji na organizam djeluje obnavljajući njegove regulacijske sustave i organizam vraća u normalno fiziološko stanje.  Informoterapijom se obnavlja pravilan redosljed u odvijanju unutarstaničnih i međustaničnih procesa komunikacije i razmjene te se uspostavlja stanična negentropija, što dovodi do ozdravljenja samih stanica.

Kombinacijom dijagnostičkog sustava DiaCor sa elektroakupunkturnom dijagnostikom po metodi dr. R. Volla, nastao je jedan od moćnijih uređaja za provođenje stručno neospornih metoda za poboljšanje i održavanje zdravlja.

Pogledajte
Informoterapija – Na rubu znanosti

Koliko traje informoterapija?

Jedan ciklus informoterapije traje 21 dan, no može trajati i kraće u akutnim slučajevima postignutog poboljšanja. Broj potrebnih ciklusa informoterapije za svaku osobu je individualan. Kod kroničnih oboljenja izvjesno se poboljšanje primjećuje nakon dva tjedna, a vidljivi i osjetni rezultati nastupaju obično nakon mjesec dana. Mnogo bolji i brži rezultati postižu se kombiniranjem informoterapije sa detoksikacijskim metodama za brže uklanjanje toksičnog materijala koji stanica otpušta za vrijeme terapije. Potpuni oporavak većine kroničnih stanja obično nastupa nakon trećeg ili četvrtog ciklusa informoterapije. Rezultati dobiveni primjenom informoterapije kod različitih oboljenja svih dobnih skupina pokazuju veliki postotak uspješnog oporavka.

Najčešća stanja kod kojih su zabilježeni uspjesi u tretiraju informoterapijom:
  • alergijska oboljenja (respiratorne alergije, alergije na hranu)
  • bronhijalna astma
  • kroničan rinitis i sinusitis
  • poremećaj štitnjače (hipo i hipertireoza)
  • oboljenja probavnog sustava (opstipacija, gastroenteritis)
  • glavobolje i migrene
  • kardiovaskularna oboljenja
  • psihološka i depresivna raspoloženja
  • oboljenje žučnih puteva
  • upale mokraćnog sustava (cistitis, pijelonefritis)
  • sindrom kroničnog umora
  • ženski i muški sterilitet
  • kožna oboljenja (psorijaza, neurodermitis)i mnogi drugi poremećaji zdravlja…

Informoterapija se primjenjuje u preventivne i terapijske svrhe, a sama metoda za osobu je vrlo ugodna i bez zabilježenih neželjenih učinaka. Nuspojave informoterapije moguće su kod izrazito jake toksičnosti organizma, kada stanice nakon terapije ispuštaju otpadni materijal – herxheimerova reakcija koja nastaje i usljed provođenja detoksikacije. U svakom slučaju, ukoliko dođe do herxheimerove reakcije, možete biti sigurni da se vaš organizam čisti, i da u ovom korigirajućem trenutku, uspostavlja zdravu komunikaciju sa vama.